Decenija uspješnog poslovanja domaćeg lidera industrije grijanja

0

Kada je kompanija ThermoFLUX 2007. godine u Jajcu pokrenula svoju proizvodnju, imali su jasnu viziju poslovanja: da opreme svaki dom energetski efikasnim proizvodima i ponude kupcu proizvod koji usklađuje zaštitu okoliša, smanjenu potrošnju i maksimalno iskorištenje energenta. U njihovoj misiji primjetno uspijevaju više od jedne decenije.

Godine iskustva, vrhunsko znanje, tehnologija i dizajn, te praktična primjena najnovijih trendova po evropskim standardima, učinili su kompaniju ThermoFLUX iz Jajca neizostavnim imenom na tržištu kamina i kotlova na pelet u Bosni i Hercegovini, te liderom svoje industrije.

„Više od decenije uspješne i inovativne proizvodnje je iza nas i ponosni smo što je ThermoFLUX danas lider u proizvodnji kamina i kotlova na pelet u BiH. Naši nagrađivani proizvodi, kao i njihova potražnja van granica Bosne i Hercegovine, iz godine u godinu dokazuju naš status u industriji grijanja. Kako su se tehnologija i potražnja na tržištu iz godine u godinu mijenjali, tako smo i mi uvodili efikasnija rješenja za naše kupce, pružajući im kamine i kotlove na pelet vrhunske tehnologije i modernog italijanskog dizajna. Uz to, nudeći domaće proizvode iz naših tvorničkih objekata u Jajcu“, iz ThermoFLUX-a nam je izjavila Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela kompanije.

Povećanom potražnjom i izvozom iz godine u godinu, ThermoFLUX je nastavio ulagati u najnoviju opremu i alate, pa im je samim time i proizvodnja kontinuirano rasla, a njihovi proizvodi postali su traženi na EU tržištu. Nedugo nakon toga su uslijedile i svjetski priznate nagrade, tako da su ThermoFLUX kamini i kotlovi ponosni nosioci Design Plus međunarodne nagrade za posebno inovativna rješenja i izuzetan dizajn.

“U ThermoFLUX-u se iznova trudimo kupcima pružiti vrhunski komfor grijanja na pelet, ali i krajnje elegantno i moderno iskustvo posjedovanja naših kamina i kotlova. Tako su naši proizvodi, vizualno kreirani od strane italijanskog dizajnera Cesarea Montija, uz najmoderniju austrijsku tehnologiju, savršen spoj privlačnog i funkcionalnog. Uvidjevši porast potražnje za našim kaminima i kotlovima iz sezone u sezonu, što za primjer možemo vidjeti na našem  kotlu Pelling, koji danas toplijim čini više od 40.000 domova, odlučili smo u ponudu uključiti i dva nova kamina, Agnes i Adele. Ne sumnjamo da će i oni pronaći dom koji će vjerno grijati u nadolazećoj zimskoj sezoni“, poručila je Ladan.

Kamini Agnes i Adele dolaze iz premium ponude kamina, i svakom domu će pružiti ugodnu i toplu atmosferu, uz nezaboravan Hollywoodski prizor plamena kroz velika staklena vrata.