“Dan rekordera farmera 2016” okupio najveće proizvođače mlijeka

0

Manifestacija „Dan rekordera farmera 2016“ u organizaciji kompanije „Mlijekoprodukt“ iz Bosanske Dubice, koja posluje u okviru Imlek sistema – regionalnog lidera u ovoj oblasti, okupila je više od 100 farmera s područja RS.

Radi se o farmerima koji godišnje na svojim farmama proizvode preko 100 hiljada litara mlijeka.

Nagrađeni su rekorderi u tri kategorije, saopćeno je danas iz „Mlijekoprodukta“.

U kategoriji velikih poljoprivrednih sistema za prvo mjesto specijalnu zahvalnicu dobio je najveći dobavljač u 2015. godini kompanija “Farmland” iz Nove Topole, u kategoriji preduzeća prvonagrađena je kompanija “Arifagić investment” iz Prijedora, a u kategoriji porodičnih farmi – farma “Škundrić” iz Prijedora.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić izrazio je opredijeljenost Vlade RS-a za snažniju podršku agrarnoj politici.

“Kompanija „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice jedna je od najuspješnijih i najorganiziranijih kompanija u Republici Srpskoj”, dodao je Mirjanić.

“Čast nam je i zadovoljstvo da u našem sistemu imamo ovako velike farmere i proizvođače i ovo je samo jedan od dokaza da u RS-u i BiH postoji potencijal za dalji razvoj ovog sektora”, rekao je marketing menadžer „Mlijekoprodukta“ Vlado Sandić.