Dalibor Matić nema veze s kupovinom Prve banke

0

U Centralnoj banci Crne Gore u toku je proces odlučivanja po zahtjevu pravnog lica iz Srbije za sticanje kvalifikovanog učešća do 50 posto (manjinskog učešća) u kapitalu Prve banke.

Ovo je saopšteno iz vrhovne monetarne institucije.

Većinski paket akcija prve banke posjeduje Aco Đukanović i povezan firme sa njim. Dobijanje odobrenja od Centralne banke je početak procesa za zaključenje dogovora o prodaji.

– Povodom medijskih objava u vezi sa prodajom dijela akcija Prve banke, a u cilju objektivnog informisanja javnosti, obavještavamo Zahtjev je podnijet 27. 10. 2023. Centralna banka će o primljenom zahtjevu odlučivati u skladu sa zakonom predviđenim procedurama i rokovima. Radi objektivnog informisanja, napominjemo da fizičko lice koje se u medijima dovodi u vezu sa pravnim licem koje je podnijelo zahtjev, prema dokumentaciji dostavljenoj Centralnoj banci Crne Gore, nema veze sa podnosiocem zahtjeva – saopšteno je iz Centralne banke.

Podsjetimo da je jučer Televizija Nikšić objavila informaciju da biznismen iz Republike Srpske Dalibor Matić kupuje Prvu banku.