Cvijanović, Vigemark i Trninić na gradilištu Koridora 5c

0

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić započeli su posjetu gradilištu autoputa na Koridoru “5c” na petlji Johovac-Rudanka u Toviri kod Doboja.

Obilasku prisustvuju direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun i direktor preduzeća “Autoputevi” Dušan Topić.

Predstavnici “Autoputeva” i konzorcijuma koji čine kompanije “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja potpisali su u martu u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze auto-puta na Koridoru “5c” kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Johovac (Tovira) i Rudanka /Kostajnica), a vrijednost ove faze auto-puta jeste 70 miliona evra.

Autoput na Koridoru “5c”, čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, biće izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona evra.

Ozvaničenje početka radova na mostu “Bosna” u mjestu Tovira kod Doboja, na kraju Autoputa “9. januar” Banjaluka-Doboj, održano je 17. juna.