Poziv turskim investitorima da ulažu u RS

0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović pozvala je investitore iz Turske da ulažu u Republiku Srpsku, istakavši u tom smislu značaj izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo za podsticaj privrednom razvoju i regionalno povezivanje.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa ambasadorom Turske u BiH Haldunom Kočom. Na sastanku, kojem je prisustvovao i novoimenovani generalni konzul Turske u Banjaluci Oguz Kilič, razgovarano je o aktuelnoj privrednoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te unapređenju saradnje Turske i Republike Srpske, koja je od obostranog interesa, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.

Sagovornici su ocijenili da je otvaranje Generalnog konzulata Turske u Banjaluci važan korak za dalje unapređenje i jačanje saradnje i stvaranje novih prilika za ulaganje, prije svega u oblast poljoprivrede, stočarstva, zdravstva, energetike, rudarstva i turizma.

Predsjednica Republike Srpske izrazila je punu podršku budućem diplomatskom radu Generalnog konzulata Turske u Banjaluci, istakavši da je Republika Srpska otvorena za sve strane ulagače i povoljna destinacija za poslovanje.

Cvijanović je pozvala investitore iz Turske da ulažu u Republiku Srpsku, istakavši značaj izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo za podsticaj privrednom razvoju i regionalno povezivanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o situaciji u vezi sa pandemijom virusa korona, navedeno je u saopštenju.