Cromex u mašine investirao 5 miliona KM, broj zaposlenih povećan za 123 posto

0

Cromexova investicija od 5 miliona značajna i za lokalnu zajednicu • Porast broja zaposlenih u firmi za 123%

Cromex je u protekle dvije godine u mašine investirao oko 5 miliona KM. 3,5 miliona KM investirana su u lasere za sječenje ploča i cijevi. Od talijanskog BLM-a kupljeni su laseri LT 8.10 i LC5.

1,5 milion investiran je u mašine za savijanje cijevi BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42. To su mašine koje s lakoćom i nevjerovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi.

Jedna mašina savija cijevi do fi 42, druga do fi 102. Obje mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP 3D, koji je inače jedinstven u svijetu.

„Razlog zašto smo odabrali BLM je taj što je njihova politika takva da se inovacije mjere u pogledu učinkovitosti i djelotvornosti proizvodnih procesa. Mašine se pretvaraju u izravnu i opipljivu korist. Naše investicije imaju refleksiju na lokalnu zajednicu u kojoj firma posluje. Broj zaposlenih u našem preduzeću u posljednje dvije godine je porastao za 123%.  Zaposleni stiču nova znanja tako što odlaze na obuke u BLM u Italiju. Takođe, njihovi tehničari dolaze ovamo tako da je protok informacija i znanja između nas  konstantan. Treba napomenuti da je Cromex doo nabavkom ovih mašina postala jedina firma na Balkanu koja je u stanju da pruži kompletnu uslugu rezanja i savijanja ploča i cijevi na najefikasniji i najsavremeniji mogući način. Kao takav je već prepoznat od velikog broja ino klijenata. Radujemo se izazovima koje donosi godina koja dolazi“, rekao nam je Enes Pehlić, direktor Cromex doo.

Potrebno je napomenuti da je Cromex doo društveno odgovorna firma, koja, osim sto organizuje Eko akciju čišćenja grada, donira šadrvane za izletišta i hranilice za napuštene životinje, pomaže razne organizacije i klubove.

Saznali smo da, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Prijedora, za novogodišnje praznike planiraju iznenađenje za najmlađe sugrađane. O čemu se radi, saznaćemo uskoro…