Crna Gora će investitorima podijeliti 2.000 državljanstava

0

Program na osnovu kojeg se kroz ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore može dobiti crnogorski pasoš oročen je na tri godine, do kraja 2021. i na do dvije hiljade investitora, piše “Pobjeda”.

Ekonomsko državljanstvo, kako upozoravaju iz institucija vlade, može se dobiti samo kroz ulaganje u razvojne projekte i ispunjavanje strogih kriterija, a nikako kupovinom nekretnina, odnosno stanova, kuća, apartmana i placeva u Crnoj Gori, prenela je agencija Mina.

Iz Sekretarijata za razvojne projekte kazali su “Pobjedi” da se na listi razvojnih projekata iz oblasti turizma koje je odobrila vlada trenutno nalaze četiri projekta – izgradnja kondo hotela Kolašin Resort & Spa u Kolašinu, hotela Breza u Kolašinu, po kondo modelu, hotela Kraljičina plaža u Miločeru po mješovitom modelu poslovanja i hotela Durmitor hotel and Villas na Žabljaku, po istom modelu.

Na pitanje koji su investitori aplicirali za crnogorski pasoš po osnovu ovih projekata, iz Sekretarijata su odgovorili da to sada ne mogu da saopšte.

­- Kada su u pitanju imena aplikanata, nismo u mogućnosti da ih dostavimo, zato što su zaštićeni u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti – precizirali su iz Sekretarijata za razvojne projekte.