ComTrade u Sarajevu planira zaposliti još 100 radnika

0

Međunarodna IT kompanija ComTrade danas je proslavila 20 godina poslovanja i obilježila svečano otvaranje modernizovanog ComTrade softverskog centra u Sarajevu

Zaposleni u ComTrade softverskom centru će imati prilike da u modernom i savremeno opremljenom okruženju rade na softverskim projektima za najveće svetske kompanije, uz primjenu najaktuelnijih tehnologija.

Predsjednik “ComTrade” grupacije Veselin Jevrosimović, na otvaranju centra u istakao je da je ponosan što će se pod jednim krovom spojiti ComTrade distribucija i ComTrade poslovna rješenja.

– Ovaj izuzetno važan potez predstavlja novi ciklus investicija i podsticanje sinergije među poslovnim aktivnostima u okviru ComTrade grupacije. Kada smo započeli poslovanje u Sarajevu, cilj nam je bio da zaposlimo veliki broj mladih i perspektivnih ljudi, i da na taj način doprinesemo uspostavljanju snažnijeg privrednog ambijenta, izjavio je Jevrosimović.

U protekle dvije decenije, ComTrade kroz ulaganje u inovativne tehnologije, edukaciju i razvoj zaposlenih, izgradio je uspješan tim IT eksperata u Sarajevu.

– ComTrade tehnološki centar u Sarajevu trenutno zapošljava 250 softverskih inženjera. Plan nam je da se na tome ne zaustavimo, već da u narednom periodu otvorimo još 100 novih radnih mjesta, dodao je Jevrosimović.

Koz ponudu naprednih IT rješenja i stručnu inženjersku ekspertizu, ComTrade je tokom godina postao partner kompanija u sektorima telekomunikacija, finansija, javne uprave, osigruanja i drugih oblasti. Na globalnom nivou, grupacija sarađuje sa brojnim poslovnim liderima među kojima su Citrix, Ryanair, HP i Skrill, kao i renomirana naučna institucija CERN.

Na svečanom otvorenju okupljenima se takođe obratio i Haris Čečo, potpredsednik i generalni direktor ComTrade Digital Services-a, koji je istakao da će fokus kompanije u budućnosti biti izgradnja strateških partnerstava, sa pragmatičnim pristupom korišćenju tehnologija u rješavaju značajnih tehnoloških izazova.

Povodom proslave 20 godina od osnivanja Comtrade-a u BIH, zvanično su dodijeljene i nagrade dvjema saradnicama, Amri Agić i Meriti Radović, koje su u kompaniji od njenog osnivanja.

Osim Bosne i Hercegovine, ComTrade razvojni centri nalaze se u Srbiji, Sloveniji i Irskoj, a budući da posluje na globalnom tržištu, kompanija ima mrežu kancelarija u SAD, Irskoj, Njemačkoj, Austriji, Dubaiju i na Filipinima.