Coca-Cola razmatra proizvodnju pića na bazi kanabisa

0

Kompanija “Coca-Cola” prati sve popularniju upotrebu kanabidiola (CBD), nepsihoaktivne komponente marihuane, koja ublažava bol, ali ne izaziva euforična raspoloženja.

Najveća kompanija za proizvodnju bezalkoholnih pića na svijetu, sa sjedištem u Atlanti, pregovara sa kanadskim proizvođačem marihuane “Aurora Cannabis Inc” sa ciljem da razvija bezlakoholna pića s dodatkom CBD.

Portparol kompanije “Aurora” Kent Lenders je rekao:

– Pažljivo pratimo razvoj nepsihoaktivnog CBD kao sastojka bezalkoholnih pića sa određenom namjenom širom svijeta. Oblast se brzo širi. Za sada još nismo donijeli konkretne odluke.

Mogući prodor “Coca-cole” u sektor marihuane posljedica je trenda dodavanja kanabisa u bezalkoholna pića zbog zastoja u uobičajenom poslovanju.

Prošlog mjeseca, kompanija “Constellation Brands Inc”, ponata po pivu “Corrona”, najavila je da će uložiti 3,8 milijardi dolara kako bi povećala udio u “Canopy Growth Corp”, kanadskoj kompaniji koja proizvodi marihuanu, pa će vrijednost udjela nadmašiti 13 milijardi kanadskih, odnosno 10 milijardi američkih dolara.

“Molson Coors Brewing Co” osniva zajedničko preduzeće sa “Hydropothecary Corp” iz Kvebeka u cilju proizvodnje bezalkoholnih pića s kanabisom u Kanadi.

“Diageo PLC”, poznat po pivu “Ginis”, pregovara s najmanje tri kanadska proizvođača kanabisa.

Pregovori s kompanijom “Aurora” imaju za cilj proizvodnju napitaka s dodatkom CBD, koji će ublažavati upale, bol i grčeve, saznaje se iz izveštaja BNN Bloomberg.