Četiri kompanije grade objekte u Poslovnoj zoni Vranješ

0

Četiri kompanije trenutno grade svoje nove objekte u mikro poslovnoj zoni u Istočnom Sarajevu a još nekoliko priprema projektnu dokumentaciju

U Poslovnoj zoni Vranješ u Istočnom Sarajevu trenutno četiri kompanije grade svoje poslovne objekte.

Kako je za naš portal rekao načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić radovi će biti gotovi do proljeća 2020. godine a očekuje se da će se u novim objektima naći mjesto za 30-40 novih radnika.

– Poslovna zona „Vranješ“ je zamišljena kao mikro poslovna zona u samom urbanom dijelu opštine Istočno Novo Sarajevo, sa jasnom namjerom da preduzeća koja budu smještena u njoj, po svojoj poslovnoj djelatnosti budu distributivna, trgovinska, zanatska, uslužna ili „laka“ proizvodna“. U skladu sa tim, a na osnovu javnog poziva za prodaju lokacija u poslovnoj zoni i definisanih kriterijuma, birana su i preduzeća koja će naći svoj smještaj u njoj – kazao je Ćosić za BiznisInfo.

Jedna od kompanija koja trenutno gradi svoj poslovni objekat je „Edengarden“ d.o.o. Istočno Sarajevo, preduzeće koje se bavi proizvodnjom suncobrana i trenutno zapošljava oko 70 radnika. U jednom objektu grade proizvodni dio, a u drugom izložbeno-prodajni.

Objekat gradi i „Zelenara“ d.o.o. Istočno Sarajevo, preduzeće koje se bavi maloprodajom i veleprodajom voća i povrća.

– Oni grade skladišni dio i dio koji će imati hladnjaču, kao i maloprodajni i veleprodajni dio. Zapošljavaju oko 15 radnika – kazao nam je Ćosić.

Novi objekat gradiće i Vitinka

Izgradnju poslovnog objekta, odnosno dva poslovna objekta pod jednim krovom, započela su i preduzeća „Akvamontmerc“ d.o.o. Istočno Sarajevo i „Marvel“ d.o.o. Istočno Sarajevo. Oba su preduzeća građevinska i zapošljavaju preko 80 radnika zajedno.

Istovremeno, još nekoliko kompanija priprema projektnu dokumentaciju za investiranje u ovoj poslovnoj zoni.

Trenutno je u fazi pripreme projektne dokumentacije i preduzeće „Vitinka“ d.o.o. Zvornik koje će u Poslovnoj zoni Vranješ graditi distributivni centar.

– Osim „Vitinke“, vlasnici zemljišta koji će graditi poslovne objekte u zoni su preduzeća „Zlatno zrno“ d.o.o. Istočno Sarajevo, „Vladrag“ d.o.o. Pale i „Ermex“ d.o.o. Istočno Sarajevo. Naša očekivanja su da će sva ova preduzeća započeti izgradnju svojih poslovnih objekata u 2020.godini – kazao nam je načelnik Ćosić.