Centralni skup SBB-a u Sarajevu, Radončić poručio: Nemojte da vas mali interesi odvoje od velike koalicije

0

Predizborna kampanja Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH zvanično je počela održavanjem centralnog skupa u sarajevskom Domu mladih, gdje je predsjednik stranke Fahrudin Radončić kandidatima za općinska vijeća poručio “nemojte da vas mali interesi odvoje od velike koalicije”.

“Budite solidarni na terenu. Mi smo dali riječ, a riječ je riječ. Koalicija SDA-SBB mora da napravi ne običnu, već spektakularnu pobjedu na lokalnim izborima”, kazao je Radončić.

Potcrtao je da garantuje za predložene kandidate za načelnike općina, koji, kako kaže, moraju pomoći kantonalnoj vlasti u izgradnji prve transferzale, koja će prolaziti područjem Novog Sarajeva, Centra i Vogošće te povezivati centar Sarajeva sa periferijom, autoputem na koridoru 5C.

Naglasio je da se Sarajevo treba još izgraditi kako bi bilo primjer drugim gradovima poput Banja Luke, Mostara i Foče.

“Moramo biti jedno tijelo – potpuna lojalnost svih zajedničkih kandidata SBB-a i SDA. Želimo natpolovičnu većinu u općinskim vijećima SDA-SBB”, zaključio je Radončić.

Interesi građana

Radončić se nada pobjedi svih kandidovanih članova za načelnike koje bi bile u interesu građana. Poručio je kako Sarajevo ima najveću odgovornost za BiH, kako će graditi najveći grad te kako bi se ostali trebali ugledati na Sarajevo.

Podsjetio je na prošle izbore kada je SBB bio “superiorno drugi”.

“Mi smo na prošlim izborima bili superiorni druga stranka. Predsjednik Izetbegović je osvojio, čini mi se 240.050, a ja sam osvojio preko 200.000. Hoću da svi ti glasovi i glasovi razočaranih pripadnika SDP-a, DF-a i ostalih stranaka budu glasovi velike koalicije. Koalicija garantuje napredak ne samo za ove izbore već za najmanje sljedećih deset godina.Želimo u svim općinama nadpolovičnu većinu koalicije SDA-SBB. Čestitam načelnicima unaprijed sigurnu pobjedu”, dodao je Radončić.

Koalicija je okarakterizirana kao skup dvije najjače bošnjačke stranke, odnosno onih kojih vole BiH te je to i glavni razlog sklapanja koalicije.

“To je velika prednost koja će na dovosti da osvojimo načelnika u Centru i većinu u Vijeću. U pobjedu sam siguran. Bavit ćemo sa 118 projekata koje smo zajednički usvojili kao koalicija. U jedinstvu je snaga i uz narod. Pobjedit ćemo – kazao je kandidat za načelnika Općine Stari Grad Nedžad Ajnadžić.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kazao je kako je upravo jedna ovakva koalicija potrebna građanima BiH te koja će stabilizovati situaciju u državi.

Na skupu su se pristnima obratili i predsjednik OO SBB Centar Haris Mujanović, nosilac liste Novi grad Ifet Mahmutović, kandidat za načelnika Općine Stari Grad Suad Handanagić te aktuelni načelnici i zajednički kandidati SBB-SDA, Ilijaša Akif Fazlić, Vogošće Edin Smajić, Trnova Ibro Berilo.

Kandidati ove stranke te zajednički kandidati SDA-SBB za općinska vijeća prezentirali su prioritete rada ukoliko dobiju povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima.

Više stotina prisutnih simpatizera i članova SBB-a prisustvovalo je centralnom skupu SBB-a na kojem je upriličena podjela članskih kartica.