Brža naplata potraživanja: KompEX predstavljen u Goraždu

0

U organizaciji Privredne Komore BPK – Goražde održana je još jedna u nizu radionica na temu „Dobre strane Kompenzacija”, koja je obradila temu poboljšavanja likvidnosti firmi kroz bržu naplatu potraživanja koristeći online sistem Multilateralnih Kompenzacija – www.KompEX.ba.

Pored demonstracije načina korištenja ovog sistema, koji je dostupan svim firmama na cijeloj teritoriji BiH, prezentirane su i koristi koje ovaj sistem pruža privrednicima u njihovim individualnim situacijama.

Podsjetimo, KompEX.ba je jedinstven on-line sistem koji je započeo sa radom prije nepuna dva mjeseca, a sve veći broj firmi ga koristi i već ima unesenih oko 10 miliona KM raznih potraživanja koja ulaze u moguće lance kompenzacija.

Jednostavnost, sigurnost i efikasnost je ono što odlikuje ovaj sistem, koji radi 24/7. Sistem je apsolutno prilagođen korisniku, tako da isti može da unosi potraživanja kada god želi a može da unesene podatke i da izmijeni ili izbriše, ukoliko je došlo do promjena statusa istog.

“Slični sistemi postoje u regiji i svijetu već dugi niz godina i rado su prihvaćeni od malih i velikih firmi. Privrednicima ova platforma otvara mogućnost da poboljšaju svoju likvidnost, očiste bilanse, povećaju svoju kreditnu sposobnost i riješe se nespornih i dospjelih potraživanja i obaveza koja opterećuju njihovo poslovanje, uz potpunu tajnost podataka koje unose u sistem”, ističu u KompEx.ba i pozivaju sve privrednike na cijeloj teritoriji BiH da iskoriste prednosti KompEX sistema, besplatno se registruju i blagovremeno riješe otvorenih potraživanja.

Saznajte više na www.kompex.ba.