Brčko dobilo novu firmu, najavljen promet do milijardu KM

0

U industrijskoj zoni u Brčkom danas je svečano otvorena „Liberty Group” d. o. o. Brčko, firma za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata.

Na otvaranju je najavljeno da je u prvoj fazi planirano zapošljavanje oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene. 

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je kazao da ovaj događaj nije važan samo za „Liberty Group” već i za Distrikt i građane.

„U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem ‘Liberty Group’ i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu”, kazao je Milić.

Promet do milijardu KM

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet „Liberty Group” bi bio do 500.000.000 eura i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine. 

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Pokretač industrije i začetnik ideje „Liberty Group“ je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

D.H.