Bratunac: 55 miliona KM za kapitalne projekte

0

Na području opštine Bratunac ove godine realizuju se kapitalni projekti vrijednosti oko 55 miliona KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Srbije, međunarodne organizacije, institucije BiH i opština, rekao je načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

Odbornici Skupštine opštine Bratunac usvojili su danas plan kapitalnih ulaganja za ovu godinu, a među najznačajnijim projektima navedeni su izgradnja mosta preko rijeke Drine i instalisanje sistema za navodnjavanje plantaža voća i plasteničke poljoprivredne proizvodnje.

U velike investicije spada i izgradnja Doma zdravlja, završetak rekonstrukcije i proširenja kompletne sekundarne mreže gradskog vodovoda i renoviranje rezervoara i pumpnih stanica, rekonstrukcija i sanacija regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani, te izgradnja nekoliko hladnjača za skladištenje voća i drugih privrednih objekata.

Mlađenović ističe da se realizuje ukupno 12 kapitalnih projekata i da je ovo rekordna godina po iznosu investicija na području Bratunca u njegovoj istoriji.

On kaže da početak izgradnje mosta i druge investicije skreću pažnju investitora, koji su sve više zainteresovani za ulaganja na bratunačkom području.

Mlađenović navodi da je češki investitor uložio oko osam miliona KM u izgradnju fabrike za proizvodnju peleta u kojoj je počeo probni rad i da želi da gradi energanu koja bi omogućila uvođenje sistema centralnog grijanja u urbanom dijelu Bratunca, što je investicija od osam miliona eura.