Bosnalijek postao suvlasnik Pharmameda

0

Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek postala je suvlasnik Pharmameda. Skupština društva Pharmamed d.o.o. Travnik donijela je odluku i dala saglasnost o prihvatanju udjela Bosnalijeka u vlasničkoj strukturi ove farmaceutske kuće.

Nakon uspjeha na ruskom i drugim inostranim tržištima i najava o skorom ulasku na potentno tržište Turske, Bosnalijek naglasak stavlja i na investicije u domaće kompanije te širi paletu svojih proizvoda.

– Sada se stvara odlična prilika i za Pharmamed da u sinergiji sa Bosnalijekom svoje proizvode plasira na brojna tržišta na kojima je Bosnalijek već dokazao kvalitet i visoke standarde. Uvjereni smo kako će ovo biti poticaj daljem razvoju farmaceutske industrije u BiH – ističe direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Ovo je, navodi Uzunović, tek početak realizacije vrlo ambicioznih planova menadžmenta Bosnalijeka.

Nedim Uzunović

– U proteklom periodu istraživački i razvojni tim Bosnalijeka je radio na projektu inovativnog proizvoda na bazi neuropeptida. Obećavajući rezultati kliničkih ispitivanja i klinička iskustva nam daju podstrek da nastavimo u ovom pravcu, a najveće ohrabrenje je svakako pozitivno iskustvo pacijenata u čiju terapiju je uključen lijek za multiplu sklerozu koji je registriran u BiH – kaže Uzunović, prenosi agencija Fena.