Bosnalijek je domaća kompanija, a svjetski brend

0

U duhu očuvanja i nastavka dobre saradnje sa svim zdravstvenim radnicima i poslovnim partnerima u Unsko-sanskom kantonu, domaća kompanija Bosnalijek organizovala je druženje u Opal kongresnom centru u Bihaću.

– Što se tiče poslovnih rezultata Bosnalijeka, kompanija može biti zadovoljna proteklom poslovnom godinom. Mi smo najveća domaća kompanija koja ima svoj udio u poslovanju i u USK – kazao je za Mojusk.ba zamjenik direktora prodaje Berin Alagić.

Na pitanje šta se trenutno dešava u svijetu farmacije, kaže:

– Bosnalijek je kompanija koja ima svoj razvojni put, cilj nam je i u narednom periodu očuvati lidersku poziciju kao i biti kreator trendova u BiH te najpoznatiji bh. brend u svijetu. Svakodnevno pratimo i primjenjujemo svjetske trendove u poslovanju, koji su sve izazovniji iz dana u dan. Jedan od najvažnijih svjetskih trendova je i društveno odgovorno poslovanje farmaceutskih kompanija. Zbog toga nastojimo da što je moguće više ulažemo u našu društvenu zajednicu i tu se možemo pohvaliti da smo lider u BiH.

Bosnalijek više od 60 posto svog prometa izvozi u inostranstvo sa ciljem otvaranja poslovanja na novim svjetskim tržištima, te i sa te strane se očekuje podrška države i njenih institucija u okviru jačanja strategije izvoza.