Bosmal Arjaan by Rotana nudi mladima besplatnu obuku iz hotelijerstva

0

Svi zainteresirani mladi ljudi, starosti od 18 do 27 godina, imaju priliku da uče od stručnjaka iz oblasti hotelijerstva

Nedostatak praktičnog znanja u sektoru hotelijerstva problem je s kojim se susreću kako pojedinci, tako i poslodavci ove industrije. S ciljem doprinošenja njegovom rješavanju, uz istovremeni doprinos podizanju standarda ugostiteljstva, novootvoreni Bosmal Arjaan by Rotana u Sarajevu pokreće program stručne obuke, otvoren za sve zainteresirane mlade ljude, starosti 18 do 27 godina.

„Bilo da ste student, osoba u potrazi za poslom ili kvalitetnim programom obuke koji će vam olakšati napredak u karijeri, ova jednomjesečna obuka nudi priliku sticanja znanja i vještina pod mentorstvom stručnjaka iz oblasti hotelijerskog biznisa, i to uz fleksibilan raspored, što će vam olakšati nastavak školovanja ili rad na trenutnom radnom mjestu. Personalizirani pristup omogućava prilagođavanje potrebama svakog od polaznika, te olakšava svakodnevno praćenje napretka i rada svakog od pojedinaca“, saopćeno je iz hotela.

Program nudi intenzivnu obuku za 4 odabrana kandidata koji će tokom 4 sedmice biti dio prakse u jednom od dvije grupe odjela, sedmično kompletirajući 15 sati obuke.

Prvu grupu odjela čine odjel prihoda i rezervacija, te recepcija, a drugi čine odjel hrane i pića, te kuhinja. Polaznici prve grupe će imati priliku da upravljaju smještajnim kapacitetima i rezervacijama, rade na optimizaciji dostupnosti proizvoda, te brinu o gostima tokom njihovom boravka.

Polaznici druge grupe će, s druge strane, imati priliku upoznati se s principima planiranja i organiziranja procesa pripreme hrane i upravljanja performansima tima, principima kvalitetnog pružanja usluga posluživanja hrane, te točenja pića i napitaka.

„Kroz proces zapošljavanja našeg tima, shvatili smo da lokalnom tržištu nedostaje kvalitetne radne snage, ali da ima mnogo ambicioznih mladih ljudi, koji žele učiti i napredovati. Upravo zbog toga smo odlučili pokrenuti ovaj program obuke, koji će im omogućiti da uče od profesionalaca. Nije važno imaju li prethodnog znanja ili iskustva u ugostiteljstvu, važno je da imaju volju za učenjem i napretkom. Sve ostalo se nauči, vremenom“, izjavio je Marko Korica, generalni direktor Bosmal Arjaan by Rotana aparthotela, ohrabrujući sve mlade ljude da se prijave.

Program obuke traje od 4.11.2019. do 29.11.2019., a svi zainteresirani više detalja mogu pronaći na www.rotanapraksa.ba.