Bosmal Arjaan by Rotana i službeno otvoren

0

Službenim otvaranjem novog Bosmal Arjaan by Rotana hotela u Sarajevu, Rotana, jedna od vodećih hotelijerskih kompanija u regiji, sa hotelima na prostoru Bliskog Istoka, Afrike, Istočne Evrope, i Turske, nastavila je svoje širenje i na području BiH.

Svoj bogati portfolio, u kojem se trenutno nalazi 65 otvorenih hotela, Rotana trenutno broji 17.950 soba, u ukupno 13 zemalja. U okviru svoje strategije širenja, kompanija u narednom periodu planira značajno povećati svoje prisustvo na vodećim svjetskim tržištima. Tako će, u 2019. i 2020. godini, pod okriljem ovog brenda, biti otvoreno više od 10 novih hotela, koji će u postojeći portfolio dodati još 2.700 soba.

Strateški smješten u sarajevskom Bosmal City Centru, novi hotel nudi 132 potpuno opremljena apartmana sa jednom, dvije ili tri sobe, moderni restoran, dvije sale za sastanke, te fitness i wellness klub, u sklopu kojeg su dostupni i teretana, sauna, parna soba, tursko kupatilo, te sobe za masažu. Svaki od prostranih apartmana sadrži i u potpunosti opremljenu kuhinju, te niz dodatnih modernih sadržaja, za iskustvo ugodnog boravka. Cjelokupno iskustvo upotpunjuju i Rotanini poznati standardi ugostiteljstva, koji gostima osiguravaju ugodan i nezaboravan boravak u savršenoj kombinaciji hotela i doma.

Proširenje hotelske i turističke ponude

„Otvaranje Bosmal Arjaan by Rotana hotela i predstavljanje potpuno novog tipa smještaja je Rotanin doprinos proširenju hotelske ponude ovog predivnog grada. Mi smo zaista ponosni što možemo doprinijeti rastu i razvoju jednog ovako dinamičnog tržišta time što ćemo, zapošljavanjem, obukom i daljnjim razvijanjem lokalnih talenata, svim gostima omogućiti nezaboravna iskustva upotpunjena našim prepoznatljivim ugostiteljskim standardima.“ istakao je Guy Hutchinson, CEO Rotane.

Prvi brendirani deluxe aparthotel, Bosmal Arjaan by Rotana, u vlasništvu je kompanije Al Thani d.o.o., a lokalnoj turističkoj ponudi donosi potpuno novi koncept sa najprostranijim sobama smještenim u blizini samog centra grada i njegovih glavnih atrakcija. Sam hotel dizajniran je prema potrebama svih modernih putnika, bilo da su na poslovnom putovanju ili odmoru. 

„Iznimno smo zadovoljni našim partnerstvom sa Rotanom, koje je rezultiralo ovim izuzetnim dodatkom ugostiteljskoj ponudi Sarajeva. Imajući u vidu reputaciju Rotane kao brenda s vrhunskim standardima u ugostiteljstvu, razumljivo je zašto je predstavljeni koncept rezultat saradnje upravo s njima. Veselimo se činjenici da će svi sarajevski gosti ugođaj doma moći osjetiti čak i kad su daleko od njega, što će značajno doprinijeti unapređenju pozicioniranja Sarajeva kao jednog od istaknutih svjetskih odredišta.“ izjavio je ovim povodom Assaad Assaad, CFO, Al Thani Companies Group L.L.C.

Poznato i kao jedno od najbrže rastućih biznis centara, Sarajevo nastavlja graditi reputaciju turističkog centra. Tome svjedoči i činjenica da ga je u 2018. godini posjetilo više od pola miliona turista, što predstavlja rast od 18,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Čak 90% pristiglih gostiju boravilo je upravo u hotelima, a najviše njih pristiglo je iz zemalja Perzijskog zaljeva, Turske, Hrvatske, Kine, Slovenije, Njemačke, Srbije, SAD-a i Italije.

„Jako sam sretan što će srce Sarajeva biti obogaćeno ovim prelijepim hotelom. Naš tim s radošću očekuje putnike iz svih krajeva svijeta, sa željom da njihov boravak u jednoj od najšarmantnijih destinacija na Balkanu učine nezaboravnim. Uvjeren sam da je Bosmal Arjaan by Rotana jedan od najboljih izbora za smještaj na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, a dodatno me veseli što će Rotanina misija da vrijeme provedeno u našim hotelima bude istinski dragocjeno provedeno od sada živjeti i u Sarajevu,” izjavio je Marko Korica, generalni direktor novootvorenog Bosmal Arjaan by Rotana hotela.

Rotana je svoj prvi hotel otvorila 1992. godine, u Abu Dabiju. Od tada, kompanija je svoj portfolio proširila na ukupno 113 hotela, od kojih je 46 još uvijek u fazi izgradnje.