Bobo graf: Novi objekat investicija veća od 2 miliona KM

0

Firma “Bobo graf” otvorila je danas u opštini Istočno Novo Sarajevo nove prostorije i pogon, u šta je uloženo više od 2.000.000 KM, a u narednom periodu trebalo bi da bude zaposleno još 30 radnika.

Božo Bobić, direktor ove firme koja je osnovana 2011. godine i bavi se izradom svih vizuelnih komunikacija i reklamnih materijala, a trenutno ima 16 zaposlenih, izjavio je da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući investitorima koji su prepoznali kvalitet njihovog rada.

“Ovdje je 1.260 metara kvadratnih, a u planu je da se i dalje proširujemo. Tu je kancelarijski i proizvodni prostor. Uloženo je više od 2.000.000 KM, a trebalo bi da nam ubrzo stignu i nove mašine, za šta će biti izdvojena dodatna sredstva”, rekao je Bobić Srni, nakon obilaska pogona sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i zvanicama.

Bobić je dodao da je u planu da u jednoj smjeni radi 20 radnika, napominjući da je za ovaj posao neophodno znanje engleskog jezika, kao i rad na računaru, pa se uglavnom i zapošljavaju mladi.

“Nedostaje nam arhitekta i nekoliko radnika za rad na mašinama, ali moramo postepeno da zapošljavamo ljude koji će prolaziti obuku, čemu će biti posvećena posebna pažnja. Mislim da smo napravili veliki korak kada je riječ o našoj opštini, ali i gradu, pa i BiH, jer smo kupili najnoviju tehnologiju iz oblasti grafičke industrije”, istakao je Bobić.

Nova radna mjesta

Ćosić je istakao da je Istočno Novo Sarajevo lokalna zajednica koju karakteriše izgradnja stambenih objekata i javne infrastrukture, te da je otvaranje ovakvog pogona značajno, prvenstveno zbog novih radnih mjesta.

“Uvijek ćemo izaći u susret privatnim investitorima i prilagoditi regulacione planove jer se gradi objekat, kupuje oprema i zapošljavaju ljudi. Nadam se da će, zahvaljujući kvalitetu, tehnologiji, pa i cijeni proizvoda, ova firma naći mjesto na tržištu Republike Srpske, BiH, ali i inostranstvu”, rekao je Ćosić, dodajući da je ovako velika investicija za svaku pohvalu.

On je najavio da će u budućnosti dosta sličnih poslovnih objekata biti otvoreno, te da postoje i planovi za novu poslovnu zonu, napomenuvši da nove investicije garantuju stabilnost i ostanak na ovim prostorima.

Srna