Bloomberg televizija stiže u BiH i regiju

0

Bloomberg Media i Mtel Swiss, emiter u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, danas su najavili sporazum o pokretanju prve panregionalne multi platforme sa biznis vijestima za jugoistočnu Evropu sa centrima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, i Sjevernoj Makedoniji.

Nakon pokretanja u 2022. godini, Bloomberg Adria pružaće biznis i finansijske vijesti, te analize i podatke rastućoj zajednici donosilaca poslovnih odluka i budućih lidera u regiji i to putem televizije, štampe, kao i digitalnih, mobilnih i društvenih medija.

Bloomberg Adria koristiće snagu 2.700 novinara i analitičara Bloomberg News u 120 zemalja kako bi stvorila novu centralu za vijesti koja kombinuje domaće vijesti s opsežnim globalnim ekonomskim i tržišnim izvještavanjem. Na ovoj platformi naći će se prevodi najvažnijih Bloombergovih sadržaja, kao i originalni medijski sadržaji iz uredničkih centara u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju.

Voditeljica Bloomberg Media Distribution na globalnom nivou, Soo Kang, navodi da je Bloomberg Media odlučila izgraditi globalnu kompaniju sa biznis i finansijskim medijima spojenim u vodeću multi platformu, koja pruža pouzdan sadržaj zasnovan na podacima. “Bloomberg Adria proširuje našu globalnu zastupljenost novoj publici u jugoistočnoj Evropi koja traži vrhunske, globalne poslovne vijesti i koje će im pomoći da ostanu informisani”, navodi Soo Kang.

“U poslovnom svijetu koji se mijenja velikom brzinom, dostupnost relevantnih, tačnih informacija i nezavisna stručna analiza ključna je za donošenje dobrih poslovnih odluka”, rekao je Vladimir Lučić, predsjednik Uprave Telekoma Srbija, i dodao da je Bloomberg već odavno sinonim za pouzdane poslovne informacije. „Uzbuđeni smo što ćemo kroz stvaranje Bloomberg Adrije sarađivati sa Bloomberg Medijom, kako bismo u Srbiju i na regionalno tržište donijeli tačne i detaljne biznis vijesti”, naglasio je Lučić.