Bisnode Klub Visokih peta za poduzetnice regije

0

Kompanija Bisnode omogućava kvalitetno znanje i funkcionalno umrežavanje radi boljeg i sigurnijeg poslovanja. Zato redovno organiziramo poslovne aktivnosti, evente na kojima možete čuti nove informacije, steći nova znanja, upoznati nove poslovne partnere i čuti najbolje poslovne prakse.

Jedna od takvih aktivnosti je i Klub Visokih peta, Bisnode platforma za stvaranje novih poslovnih prilika, posvećen poslovnim ženama. Cilj Kluba je pružanje značajnih poslovnih informacija i kontakata, koja motivira poslovne žene da budu aktivnije i samosvjesnije, da razmijene iskustva, predstave svoje projekte i upoznaju se sa aktuelnim problemima u poslovnom okruženju.

Žene drže gotovo 1/3 aktivnih bh. kompanija, ne računajući poduzetnice i njihove obrte, što daje izuzetnu sliku značaja ”ženskog” biznisa i njegovog uticaja na privredu BiH.

Uticaj žena na privredu zemlje u okruženju

Kad su u pitanju poslovne žene u zemljama u okruženju, prema BIWI Index 2018 (Bisnode Index of Women Influence,) po istraživanju koje obuhvata 11 zemalja: Austrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Srbija, Slovačka, Švicarska, Njemačka, Norveška i Slovenija, najveći uticaj na domaću privredu imaju žene u Sloveniji,  Mađarska ima najviše ženskih kompanija a Slovenačka imaju najveću dobit.

Kompanije u ženskom vlasništvu u Norveškoj, Austriji i Poljskoj imaju prosječno više zaposlenih nego kompanija u muškom vlasništvu. U Njemačkoj je zaposlenost u kompanijama u ženskom vlasništvu 21% iznad prosjeka privrede.

U Austriji kompanije sa ženskim vlasništvom prosječno ostvaruju 13% više prihoda u odnosu na prosjek privrede. U pogledu dobiti, najbolje su se pokazale kompanije sa ženskim vlasništvom u Sloveniji, jer je njihova dobit u prosjeku veća od dobiti kompanija s muškim vlasništvom i 9% veća od prosjeka slovenačke ekonomije.

Klub Visokih peta sa poduzetnicama regije

Ovoga puta Klub Visokih peta druži se sa poduzetnicama regije, u sklopu Drugih B2B sarajevskih susreta poduzetnica BiH i regije, 21. 02. 2020. u Hotelu Tarčin Spa&Resort kao večernju party varijantu.

Organizatorice susreta iz Udruženja Poduzetnice IN pripremile su tematsku konferenciju pod nazivom Poduzetništvo žena u BiH i regionu, mogućnosti za inovacije, razvoj i umrežavanje, s dvije panel diskusije, worshop, B2B susrete i poduzetnički sajam, uz muzički performans, aqua aerobic, jutarnji yoga party i mnoštvo poklona. A navečer nastavljamo u radno-zabavnoj atmosferi VIP Party By Klub visokih peta.

Bisnode Speed Networking

U radnom dijelu predstaviće se ProCredit Bank, sponzor VIP partija, koja je specijalizirana za rad sa malim i srednjim preduzećima, Agencija WE, Finde For Me, Ibes, Ibes Stylis Hoteli, Lilo Cosmetics, Salon ljepote Butterfly i Vispak sa brendom Laganini.

Avon će nam pomoći da ispričamo svoju priču, brend Sisi 66 predstaviće svoje unikatne svilene modele a Concept Store Kutcha uljepšat će svojim kreacijama jedan kutak vile.

Nazdravićemo sa simpatičnim bakicama MP Impexa Višnjom, Ribom i Milom te Vidaricom a Vinarija Zadro okupaće nepca učesnica vrhunskim pjenušcem, Rozeom, Žilavkom i Blatinom. Sve naše priče podržaće dodatno Radio M.

Učesnice stiču nove i značajne kontakte za unaprjeđenje poslovanja, čuju interesantne priče, podijele iskustva i obraduju lijepim poklonima, stoga ne iznenađuje činjenica da susreti Kluba postaju sve interesantniji a broj aktivnih učesnica sve veći.

Više o ovom događaju možete vidjeti na https://poduzetnice.ba/bisnode-klub-visokih-peta/.

Bisnode BH je dio vodećeg evropskog ponuđača poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj, koja zapošljava 2100 ljudi u 19 zemalja Evrope. Bisnode pruža podršku  kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka (Smart Data) omogućava klijentima donošenje mudrih poslovnih odluka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.