Bingov veliki projekt uljepšao je grad, na njemu radilo 76 domaćih kompanija

0

Na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u užoj gradskoj jezgri Tuzle, u sklopu stambeno-poslovnog objekta Nova Pecara, danas je svečano otvoren hipermarket Bingo.

Bingo je ujedno investitor cijelog novoizgrađenog stambeno-poslovnog kompleksa Nova Pecara.

Istovremeno sa otvaranjem hipermarketa Bingo, svoja vrata je otvorio i dm drogerie markt, čime je ovaj stambeno-poslovni kompleks postao centar koji nudi sve što je potrebno na jednom mjestu.

Naselje Brčanska Malta sada je značajno uljepšano modernim zdanjem od pet lamela sa pratećim sadržajem, što podrazumijeva nova radna mjesta za 70 građana.

Projekat izgradnje ovog kompleksa koji se sastoji od 5 lamela i ima 176 stambenih jedinica, trajao je dvije i po godine i na njemu je kompanija Bingo angažovala 76 domaćih kompanija.

Kompleks Nova Pecara

Almir Šuta, sekretar organa državne službe, istakao je zadovoljstvo što je Tuzla bogatija za još jedan moderni stambeno-poslovni centar.

– Novi objekat je uljepšao ovaj dio grada, dao mu novi, moderniji izgled. Ovakvim investicijama Bingo pokazuje svoju lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine –  dodao je Almir Šuta uz čestitke Bingu na projektu.

Inače, novi hipermarket Bingo prostire se na prodajnoj površini od 1.720 m² i predstavlja pravi manji, moderno uređen gradski hipermarket sa sedam kasa.

Market je opremljen kvalitetnom opremom, a obloge zidova i podova, kao i rasvjeta, usklađeni su sa svjetskim standardima za markete.

– Kupci će moći uživati u svježoj liniji proizvoda, uključujući mesnicu, delikates i pekaru, kao i u odabranom asortimanu neprehrambenih proizvoda, poput tekstila i kućnih potrepština. S ponosom možemo istaknuti da će u novom hipermarketu Bingo raditi 55 novih uposlenika, čime nastavljamo misiju razvoja naše zajednice – izjavila je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe trade marketinga kompanije Bingo Tuzla.