Bingo potvrdio akviziciju, ide u puno preuzimanje Ingrama

0

Kompanija Bingo iz Tuzla danas je potvrdila informaciju da je u ponedjeljak kupila većinski udio u firmi Ingram Srebrenik, koju je jučer ekskluzivno objavio poslovni portal BiznisInfo. Osim toga, Bingo je najavio da će ići u puno preuzimanje Ingrama.

U kratkoj obavijesti koja je danas objavljena u dnevnoj štampi, navodi se da je kompanija Bingo d.o.o. Export-import Tuzla 21. maja kupila 941.462 dionice Ingrama, što iznosi 67,45 posto dionica kompanije iz Srebrenika.

U drugoj objavi Bingo je najvio da će objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica ove kompanije.

Kako smo ranije pisali, Bingo je za paket dionica koji je preuzeo u ponedjeljak platio oko 12,5 miliona KM.

Kako BiznisInfo saznaje, već za ponedjeljak je zakazana vanredna sjednica Skupštine Ingrama, na kojoj će se birati novi Nadzorni odbor.

Ingram je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala. Prema podacima s internet stranice Ingrama, firma vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda, te elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop “P.K. Drenik” i površinski kop “P.K. Duboki potok”. Firma ima i fabriku kreča, fabriku betonskih elemenata i separaciju.