Bingo otvorio 179. poslovnicu, ovaj put u Bosanskom Petrovcu

0

U Bosanskom Petrovcu u objektu bivšeg proizvodnog pogona „Novitet“ svečano je jučer otvoren tržni-centar „Bingo“, piše Nezavisni krajiški info portal Reprezent.

Ovo je ujedno i 179. poslovnica ove trgovačke kompanije a smještena je na površini od šest hiljada kvadratnih metara u kojoj je posao dobilo pedeset novih radnika.

I do 100 zaposlenih

Simboličnim presijecanjem vrpce novootvorenu poslovnicu trgovačkog lanca „Bingo“ u Bosanskom Petrovcu svečano su na upotrebu predali Edin Ibrahimović, izvršni direktor kompanije „Bingo“ za biznis-operacije i Zlatko Hujić, načelnik općine Bosanski Petrovac.

Istaknuto je kako je otvaranje ovog trgovačkog objekta izuzetno značajan događaj jer je zahvaljujući ovoj investiciji Bosanski Petrovac dobio pedeset radnih mjesta i novih radnika čijim je porodicama osigurana egzistencija.

-Iznimno smo ponosni što smo ponovno u Krajini. Nije prvi put, već imamo iskustva s kupcima, kupci s nama i ovo je jedna mala općina koja nas je zaista trebala i vidimo to i po samoj posjeti. Pedeset novih uposlenika u našem centru i pedeset novih radnih mjesta na šest hiljada metara kvadratnih. Nismo sami ovdje. U narednom periodu „Alma-Ras“ će otvoriti svoj proizvodni pogon tako da će ovdje zaista ova sredina malo oživjeti kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac Marketing-službe trgovačke kompanije „Bingo“ Tuzla.

Ni načelnik Općine Zlatko Hujić nije krio svoje zadovoljstvo otvorenjem ovoga objekta i zapošljavanjem pedeset radnika, njegovih sugrađana.

-Bosanski Petrovac je odavno zaslužio jedan ovakav lijep i moderan trgovački centar kojeg godinama nije imao. Kada se ovdje otvori proizvodni pogon „Alma-Ras“ imat ćemo stotinu zaposlenih a bit će to odmah poslije izbora. Zaposlit će se pedesetak radnika. Jednog čovjeka kad zaposlite to je fino a kamoli stotinjak ljudi kaže Zlatko Hujić, načelnik Općine Bosanski Petrovac.

Hiper-market „Bingo“ je površine dvije i po hiljade kvadratnih metara a asortiman zadovoljava sve potrebe jednog domaćinstva. U ponudi je namještaj i bijela tehnika a osim širokog asortimana prehrane, hemije i kozmetike, u super-ponudi imaju i tekstil. Kompanija „Bingo“ početkom novembra otvara svoj najveći trgovački centar u Tuzli, Bingo-city centar na četrdeset hiljada kvadratnih metara.