Bingo gradi tržni centar u Jajcu

0

Sljedećih mjeseci počinjemo s gradnjom, a vrata Tržnog centra u Jajcu planiramo otvoriti već u svibnju sljedeće godine i uposliti novih 80 radnika – potvrdio je danas Senad Džambić, vlasnik kompanije “Bingo” tokom sastanka s načelnikom općine Jajce Edinom Hozanom.

Danas je kupac “Bingo” d.o.o. export-import Tuzla uveden u posjed čime su i zvanično počele aktivnosti na pripremi dokumentacije za početak gradnje tržnog centra u Jajcu, saopćeno je iz Kabineta općinskoga načelnika.

Centar će se prostirati na ukupno 12.000 metara kvadratnih, imati podzemne garaže, hipermarket, prateće objekte i sadržaje i moderni restoran s igraonicom.

Načelnik Općine Jajce Edin Hozan zahvalio se vlasniku Binga na odabiru Jajca za gradnju novog tržnog centra.

Od danas zvanično, obitelji od više od stotinu šezdeset poslovnih jednica Binga, s više od 6.000 zaposlenih, pridružuje se i budući Tržni centar u Jajcu.

Neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište koje se nalazi u sklopu Urbanističkog projekta “Trgovački centar-željeznička stanica” prodano je putem javnog nadmetanja – licitacije, a ugovor je vrijedan 908.184,77 KM, navodi se u saopćenju.