Bh. trgovinski lanac širi se na Srbiju

0

Novosađani prvi u Srbiji imaju priliku da pazare u prodavnici iz sastava najvećeg trgovinskog lanca iz Republike Srpske – “Kort marketi”. Market iz ovog lanca otvoren je u četvrtak u Novom Sadu a u njemu je na prostoru od 800 kvadratnih metara ponuđeno više od 10.000 artikala.

Otvaranje novog marketa nestrpljivo je očekivala velika grupa Novosađana, a kao što je i uobičajeno, dočekali su ih brojni popusti, snižene cijene, promocije i degustacije…

Duško Reljić, vlasnik kompanije “Frukta trejd” iz Dervente, u čijem okviru posluju i “Kort marketi”, kaže da će nastaviti širenje u Srbiji:

– Pošto već imamo 30 prodajnih objekata širom Republike Srpske, od Prijedora i Banjaluke, preko Šamca do Bijeljine, odlučili smo da proširimo maloprodajnu mrežu i na tržište Srbije. U planu nam je da u Novom Sadu, uz ovaj, otvorimo još nekoliko marketa, odnosno, da do kraja sljedeće godine zapošljavamo bar 200 radnika.

“Frukta trejd”, kako je objasnio Reljić, ne bavi se samo trgovinom, već i proizvodnjom, tako da ima četiri svoje robne marke prehrambenih proizvoda, a zapošljava više od 1.000 radnika.

– Već smo uveliko prepoznatljivi u cijeloj RS i BiH – zadovoljan je Reljić. – Trudimo se da osvajamo nova tržišta. Srbija je, samim tim, bila logičan izbor, a poslije Novog Sada, planiramo da otvorimo i nove objekte širom zemlje.

Reljić, takođe, navodi kako će ekipa iz ove prodavnice, praktično, biti jezgro iz kojeg će se birati rukovodioci novih prodavnica, a da će kupci imati priliku da naprave dobar “pazar”.

– Trudićemo se da uvijek budemo za korak ispred drugih, kao po asortimanu, tako i po cijeni i uređenju marketa – najavljuje Reljić. – Vjerujem da će kupci u Novom Sadu to brzo uvidjeti, pišu Novosti.