BH Telecom donira milion KM zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama

0

Skupština BH Telecoma je odlučila da donacije od oko milion KM budu usmjerene kantonalnim zdravstvenim ustanovama i javnim kuhinjama na teritoriji Federacije BiH.

U narednim danima započet će raspodjela navedenih sredstava, rekao je direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj su poslanici prihvatili Izvještaj o poslovanju dioničkog društva BH Telecoma za prošlu godinu, prenijela je Fena.

Tokom razmatranja Izvještaja šef Kluba SDA Ismet Osmanović izrazio je podršku na finansijskoj konsolidaciji i razvoju firme jer su „pozitivni trendovi za svaku pohvalu“.

“Ono što bude do nas spremni smo podržati kroz zakonske regulative da BH Telecom posluje što bolje”, poručio je Osmanović.

Poslanik SBB-a Munib Jusufović istakao je da se s pojavom novog menadžmenta u posljednje vrijeme primjećuju pozitivni znaci o pitanju odgovornosti.

“Bh Telecom je odgovorna društvena kompanija koja sponzorira mnoge kulturne, vjerske i sportske događaje”, kazao je nezavisni poslanik Ilhan Bušatlić.

Poslanik SDP-a Enver Bijedić napomenuo je da na ovom tržištu BH Telecom djeluje i nabavlja po zakonu.

Direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović zaključio je da je dobra praksa da se na ovaj način o BH Telecomu raspravlja i da se problemi razjasne s poslanicima.

“Predlažem da se ubuduće i uz naše izvještaje razmatra i izvještaj HT Eroneta i da skupa iznosimo viđenje poslovanja”, dodao je Zaimović.

Save