Bh. poduzetnik razvio digitalnu biznis karticu

0

Ismar Lačević je mladi preduzetnik koji je razvio digitalnu biznis karticu pod nazivom Adam, kao zamjenu tradicionalnoj printanoj biznis kartici. Adam predstavlja i više od same digitalne kartice, odnosno nudi kompletno digitalno rješenje principa razmjene biznis kartica.

Fizička kopija kartice uopće nije potrebna, te se sve biznis kartice drugih osoba direktno spašavaju u aplikaciju.

Ismar ističe da je pored inovativnosti Adam kartice, njena prednost i u ekološkom uticaju, odnosno korištenje elektronske kartice direktno utječe na smanjenje korištenja papirnih kartica. Adam je proizvod koji nije ograničen na jedno područje, tj. može se koristiti globalno.

Osim toga, jedan od primarnih fokusa daljnjeg razvijanja funkcionalnosti Adama jeste umrežavanje više kartica u jednu, kao što su kartica za parkiranje, kartica lojalnosti, kartica za ulaz u objekat itd.

Institut za razvoj mladih KULT zajednički sa Ambasadom Kraljevine Švedske u BiH finansijski podržava razvoj Adam kartice i njeno plasiranje na tržište, koje se očekuje u narednih mjesec dana.

„Podrškom Instituta uklonjene su sve prepreke za inicijalno plasiranje aplikacije na tržište, odnosno ubrzani su koraci da Adam biznis kartica konačno postane dostupna zainteresiranim kupcima, bilo da su to pojedinci ili poslovni subjekti”, izjavio je Lačević.