Bh. konzorcij gradi bolnicu u Danskoj, planiran dolazak još 150 radnika

0

Ambasador BiH u Kopenhagenu Emir Poljo je zajedno sa delegacijom predvođenom direktorom kompanije VS-Trend d.o.o. Sabahudinom Blaževićem posjetio gradilište Univerzitetske bolnice u Køge u Kraljevini Danskoj, gdje radnici bh. konzorcija na čelu sa VS-Trendom intenzivno rade na izgradnji nove bolnice.

Ovom prilikom članovi delegacije su se uvjerili da se radovi na prvom bloku B1 ovog kompleksa uspješno privode kraju i da su u završnoj fazi.  Prva zgrada bolnice, od ukupno četiri, bi trebala primiti prve pacijente već u aprilu 2022. godine.

Cijeli projekat izgradnje bolnice u Køge će trajati do kraja 2024. godine.

Trenutno na ovom radilištu radi oko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine a predviđen je dolazak još 150.

Posjeta Danskoj je rezultirala zaključivanjem još jednog ugovora između kompanije VS-Trend i klijenta Johnson Controls o zajedničkom nastupu na izgradnji bolnice u gradu Odense.

Ovih dana menadžment VS-Trend, na čijem je čelu direktor Blažević, uključen je i u pregovore o budućim sličnim velikim projektima koje očekuju ovu međunarodno-referentnu bosansku kompaniju u glavnom gradu Kopenhagenu.

Kako je Blažević kazao, on je zahvalan Danskoj i svojim danskim saradnicima na pojverenju i ukazanoj prilici VS-Trendu, firmi koja nastavlja da impresionira ispunjavajući ugovore, istovremeno pokazujući koliko potencijala i kvalitetne radne snage naša država ima i može da ponudi na zahtjevnom tržištu kao što je Danska.

Od samog početka, i postupka etabliranja naše kompanije u Danskoj, cijelo vrijeme je aktivno uključena i naša ambasada u Kopenhagenu, koja pruža nesebičnu podršku kompanijama bh. konzorcija na čelu sa VS – Trendom iz Bihaća, kazao je Blažević.

U sastavu delegacije su bili i Amir Avdić, bivši guverner i premijer USK-a, Senad Bajramović, direktor kompanije Salmont doo, Anel Hadžić, eksterni konsultant i drugi članovi menadžmenta ovog bh. konzorcija.