Bh. firma će šiti 50.000 košulja za Karabinjere

0

Na sajmu odjeće u Minhenu „Munich Apparel Source“, koji povezuje najznačajnije evropske brendove i maloprodajne lance iz tekstilne industrije predstavilo se više od 200 izlagača, a među njima i osam bh. firmi. Među izlagačima je bila je maglajska Modna industrija „Bontex“.

U „Bontexu“ su zadovoljni efektima sajma u Minhenu. Cijela kolekcija muških košulja različitih modela, koju je osmislio modni tim ove firme po svim zahtjevima savremenog tržišta, izazvala je veliko interesovanje, a najviše su se interesovali kupci iz Njemačke.   

– Velika je čast bila predstavljati tekstilnu industruju Bosne i Hercegovine na jednom ovakvom sajmu. Pružila nam se mogućnost da predstavimo i vlastitu modnu marku „Pierre Collar“ i najavimo njen plasman na evropsko tržište – rekao je Senajid Husić, vlasnik „Bontexa“ koji u ovom trenutku zapošljava oko 250 radnika.

Šiće se 50.000 košulja za italijanske karabinjere

„Bontex“ je nakon 13 godina prerastao dugogodišnjeg švicarskog partnera, firmu „Weder Meier“, a pojavile su se i dvije nove firme-partneri „Metzler“ i „Husler“ za koje se takođe šiju muške košulje, kao i košulje modne marke „Pierre Collar“ te plasiraju na švicarsko tržište.

– U posljednje vrijeme nešto smo reducirali proizvodnju na uštrb boljeg kvaliteta i većih cijena. Finansijski efekti su na istom nivou – dodao je Husić.

Pogon firme Bontex

Ovih dana intenzivno se sumiraju zahtjevi parnera za narednu godinu.

– Sa ponosom mogu najaviti da ćemo sa našim italijanskim partnerom realizovati projekat šivenja do 50.000 komada košulja za pripadnike policije u Italiji. Karabinjeri trenutno isprobavaju udobnost tih košulja. U našim pogonima već smo šili košulje za pripadnike vojske Švicarske i Ministarstva pravosuđa Slovenije – naglasio je s ponosom Senajid Husić.

Otkupljena ‘Granoffova’ proizvodnja muških košulja

Pored serijske proizvodnje i izrade košulja po mjeri, u „Bontexu“ se i dalje šije i medicinsko-radna oprema za firmu „Albiro“ koja ove proizvode plasira na tržište Austrije.

Husić hvali cijeli tim „Bontexa“ i s ponosom ističe da je ova firma kupila proizvodnju muških košulja od renomirane firme „Granoff“ i preselila je iz Sarajeva u Maglaj, što je veliki poslovni uspjeh. Vrlo brzo kreće proizvodnja oko 5.000 muških košulja.

Izvor: Maglaj.net