Bezos opet najbogatiji na svijetu

0

Američki biznismen Jeff Bezos vratio je titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu, koju je izgubio od osnivača kompanija “Tesla” i “Space X” Elona Muska prije šest sedmica, piše CNN.

Mask je u utorak izgubio oko 4,5 milijarde dolara zbog pada dionica kompanije “Tesla” za 2,4 posto, što to je bilo dovoljno da se nađe na drugom mjestu liste “Bloomberg Billionaires Index”.

Bezosovo bogatstvo je takođe umanjeno zbog pada na tržištu dionica, ali ekstremnih promjena nije bilo jer je izgubio oko 372 miliona dolara i to je bilo, kako navodi CNN, dovoljno da vrati titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu koju je prethodno držao tri godine.

CNN navodi i da se, s obzirom na to da je Bezosov “Amazon” zbog pandemije Covida-19 zabilježio ogroman porast prodaje, udio izvršnog direktora povećao u 2020. godini sa 75 milijardi dolara, na 173,3 milijarde dolara, prenijela je agencija Tanjug.

Ranije ovog mjeseca Bezos je najavio da odustaje od uloge izvršnog direktora i da će preći na funkciju izvršnog predsjednika kasnije ove godine.

Bezosovo bogatstvo se trenutno procjenjuje na 191, a Muskovo na 190 milijardi dolara.

Musk je postao najbogatiji čovjek svijeta početkom januara kada je naglo porasla vrijednost kompanije “Tesla”.

Na trećem mjestu na ovoj listi najbogatijih na svijetu nalazi se Bill Gates čije se bogatstvo procjenjuje na 137 milijardi dolara.