BEŠLIĆ: Smrt oca veliki je udarac, ali moram ići dalje…

0

Halid Bešlić jučer je odletio u Ameriku da bi nastavio turneju koju je prekinuo prošle sedmice, nakon što mu je u daleku zemlju stigla vijest o očevoj smrti. Dženaza Halidovom ocu obavljena je u ponedjeljak i Halid je sada skupio snagu da bi se vratio svojim poslovnim obavezama.

Tužna vijest

– Moram, to su mi koncerti koji se ne mogu otkazati. Meni je to sasvim normalno, život teče dalje – rekao je za „Dnevni avaz“ neposredno prije leta za Ameriku.

Veliki udarac za Halida je bila očeva smrt, pogotovo što ga je ta tužna vijest zatekla u Americi, hiljadama kilometara daleko od kuće.

– Možeš zamisliti, ja u San Francisku… – govori utučeno Halid.

Deset predugih sati trajao je avionski let iz Amerike za Sarajevo.

– Odmah smo krenuli kada smo saznali. Hvatao sam tokom leta san, ali… – govori Halid.

Prevelik gubitak

Sa smrću oca naša velika muzička zvijezda pokušava se nositi hrabro. Ipak, gubitak je prevelik.

– Znaš kako, ne znam ni ja. Ne znam kako se osjećam, da ti pravo kažem. Jednostavno sam… Kao ošamućen – kaže Halid.

Večeras Halid ponovo staje pred publiku. Treba zapjevati…

– Meni je pjevanje profesija. To nije veselje – pojašnjava Halid te dodaje da je to isto kao i svako drugo zanimanje, ljekar, trgovac, novinar.

Četiri američka koncerta

Halid se na američkoj turneji nalazi zajedno sa Željkom Bebekom. Tužnu vijest o očevoj smrti dobio je tačno nakon polovine održanih koncerta.

Pred Bešlićem i Bebekom su još koncerti u Detroitu, Čikagu, Njujorku i Bostonu. Za njihove nastupe vlada veliko interesiranje i koncerti su uglavnom rasprodati još prije nekoliko sedmica.