Banjaluka: Grad nudi atraktivne poslovne prostore za zakup

0

Zainteresovani zakupci imaju još tri dana za podnošenje prijava za zakup nekoliko atraktivnih poslovnih prostora, koje Grad Banjaluka nudi po povoljnim uslovima.

Iz Uprave grada Banjaluka saopšteno je da su u zakup ponuđeni prostori Staklenac u parku “Petar Kočić”, zatim javno sklonište gdje se svojevremeno nalazio klub “Pećina”, kao i takozvana okrugla prodavnica.

Prema uslovima u oglasu, prostor Staklenac, koji je Grad preuzeo u procesu tekućeg restrukturisanja gradskog preduzeća “Akvana”, ponuđen je u zakup na neodređeno vrijeme, po početnoj cijeni od 14,59 KM po kvadratnom metru.

U ovom prostoru je moguće obavljati isključivo ugostiteljsku djelatnost, a površina prostora predviđenog za iznajmljivanje iznosi 308 metara kvadratnih.

Za iznajmljivanje su ponuđeni suteren, podrumske prostorije i pripadajuća velika ljetna terasa.

Prostor gdje je nekada bio klub “Pećina” daje se u zakup pod povoljnim uslovima, ukupne povšrine 456 metara kvadratnih, po početnoj zakupnini od 2,90 KM po metru kvadratnom.

Kada je riječ o takozvanoj okrugloj prodavnici, koja se nalazi u neposrednoj blizini džamije Ferhadija, u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, površine 66 kvadrata, početna zakupnina je 16,50 KM po metru kvadratnom, a u ovom prostoru može se organizovati uslužna i trgovinska djelatnost.

Istim oglasom, u zakup su ponuđena još dva poslovna prostora – manji preko puta tvrđave “Kastel”, u Ulici Teodora Kolokotronisa, te veći prostor u Aleji Svetog Save, u blizini Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Učesnik na oglasu može biti svako fizičko i pravno lice, osim lica koja nisu u cijelosti izmirila obaveze po osnovu zakupa i komunalne naknade prema Gradu.

Potrebna dokumentacija se dostavlja u zatvorenoj koverti na protokol Gradske uprave Grada Banjaluka, u kancelariju broj 14, te za svaki poslovni prostor, sa obaveznom naznakom na koverti.

Srna