Banjaluka dobija 9D kino

0

U Robnoj kući “Boska” u Banjaluci sutra počinje s radom specijalizovano “9 D” kino, u kojem gledalac ima osjećaj da učestvuje u samom filmu.

Menadžer “9 D” kina Darija Nožinić rekla je da tokom projekcija, koje traju oko šest minuta, gledalac u kinu vidi i čuje slike i zvuk filma 360 stepeni oko sebe i da pri tom osjeti pokrete, vjetar, kišu, snijeg, prašinu i druge specijalne efekte.

“Prema našim informacijama, ovo je kino prvo ovakve vrste u BiH i što je najbitnije – nije namijenjeno samo najmlađima, nego posjetiocima svih uzrasta”, rekla je Nožinićeva.

Ona je dodala da će za početak u kinu biti moguće pogledati desetak filmova – od crtanih do horora, te drugih projekcija koje simuliraju stvarne doživljaje poput vožnje rolerkosterom ili sankanja niz planinu.

“Cijena pojedinačne ulaznice košta četiri KM i to je najskuplja ulaznica jer dajemo popuste i snižavamo cijenu karte na više uzastopno pogledanih projekicija, na grupne posjete, proslave i slično”, rekla je Nožinićeva.

Sala za projekcije filmova “9 D” nalaziće se na trećem spratu Robne kuće “Boska” u prstoru u kojem se ranije nalazilo “5D” kino, kapaciteta je šest sjedala u dva reda i u sali je obavezno korištenje specijalnih naočara.

Kino sa radom počinje sutra u 12.00 časova, a radiće svih dana u sedmici od 10.30 do 22.30 časova. (ATV)