Aviolinija Doha-Sarajevo: Otvaranje odgođeno za 2017. godinu

0

Otvaranje direktne aviolinije Doha-Sarajevo kompanije “Qatar Airways” odgođeno je za narednu godinu. Razlog tome je kašnjenje isporuke naručenog aviona namijenjenog za tu relaciju, potvrđeno je u Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Iako je otvaranje aviolinije prolongirano za 2017. godinu, sa Sarajevskog aerodroma još uvijek ne raspolažu informacijama o preciznom datumu uspostavljanja linije.

Devetog marta ove godine “Qatar Airways” već je na svom zvaničnom Twitter profilu poželio dobrodošlicu glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Pritom su istakli kako se Sarajevo priključilo njihovoj mreži. Naveli su i da je linija Doha-Sarajevo rezultat saradnje Ministarstava vanjskih poslova BiH i Katara.

Lakše do investitora

Direktna aviolinija će otvoriti mogućnosti brzog dolaska u BiH potencijalnih katarskih investitora, bogatih poslovnih ljudi i turista koji žele na jednostavan način doći do svog odredišta.

Linija će olakšati putovanja u Katar. Nakon direktnih linija za Zagreb i Beograd, ovo će biti treća linija kojom se Katar povezuje sa zemljama Balkana. (Klix)