Auto-put Banjaluka-Doboj će se zvati 9. januar, Vučić na otvaranju

0

Auto-put Banjaluka-Doboj zvaće se 9. januar, a naziv će dobiti po datumu kada je Skupština srpskog naroda u BiH donijela odluku o nastanku današnje Republike Srpske, saznaje “Glas Srpske”.

Odluka je, kako je rekao naš izvor iz Vlade RS, definitivno donesena danas poslije višednevnih konsultacija. Osim te donesena je i odluka da prva dionica auto-puta od Doboja do Prnjavora bude otvorena 11. septembra, a svečanosti će osim najviših zvaničnika RS prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Dionica Doboj – Pranjavor duga 36,6 kilometara je već završena, a u poodmakloj fazi izgradnje je i druga dionica od Prnjavora do Banjaluke. Kompletan auto-put Banjaluka – Doboj trebalo bi da bude završen iduće godine i povezan sa auto-putem Banjaluka – Gradiška.

Vrijednost investicije iznosi 340 miliona evra, a novac je obezbijeđen putem kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke. Radove na obje dionice auto-puta Banjaluka – Doboj izvodi konzorcijum koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja.

(Glas Srpske)