Austrijanci ulažu u Hrvatskoj: Radnicima će dati plate i do 1.000 eura neto i podijeliti 20 posto profita

0

Austrijska kompanija PicoPack Group, proizvođač i distributer industrijske ambalaže, u završnici je dogovora za svoj novi projekat koji su odlučili realizirati u Hrvatskoj.

S ciljem opskrbe kupaca iz Evrope i Ruske Federacije, za ulaganje u proizvodne kapacitete na oko 18.000 kvadratnih metara, investitor je nakon analize više lokacija i uvjeta poslovanja odabrao Grad Knin, u čijoj bi Poduzetničkoj zoni Preparandija, nakon završetka rekonstrukcije objekta bivše tvornice Kninjanka, ušli u zakup novih hala za pokretanje proizvodnje.

Kninska tvornica mogla bi biti jedna od najvećih u Evropi a Grad Knin mogao bi postati evropski brend za jumbo vreće od polipropilena, s primjenom od poljoprivrede do cementne, petrokemijske i prehrambeno-prerađivačke industrije, uključujući protupoplavne vreće, piše hrvatski portal Poslovni.hr. Radi se o vrlo traženim proizvodima koji se u Hrvatsku uvoze, dok je globalno tržište gladno i na isporuke se čeka i po 60 dana.

Motiviranje radnika

Proizvodnju u Indiji organiziranu prije 16 godina Austrijanci sad preusmjeravaju samo prema afričkom, australskom i američkom tržištu, ali model kako rade preslikat će na kninsku tvornicu.

Uz radnike u pogonu dodatno će imati veći broj njih na edukaciji u sklopu njihove male škole, kako bi uvijek imali dovoljno radnika.

Motivirat će ih, kaže, neto plaćama i do 1000 eura, ali i raspodjelom oko 20 posto profita radnicima svakih 6 mjeseci, što je nezabilježen pozitivan primjer u novijoj poduzetničkoj praksi.

Nositelj projekta je novoosnovano društvo Velebit ambalaža u kojem će austrijska kompanija imati 51 posto udjela te poduzetnik Goran Jerković 49 posto, navodi Poslovni.hr.