Audi planira četvrtu generaciju A3 za 2018.

0

Njemački izvori navode da će se njegova promocija održati 2018. godine, a bit će napravljen na modificiranoj VW MQB platformi.

Očekuje se model lakši 50 kilograma, veća prostranost i još bolje vozne osobine, kao i plug-in hybrid verzija. Također, ne treba isključiti ni potpuno električnu varijantu. Jedan od ponuđenih motora trebao bi biti trocilindarski benzinski agregat sa 115 KS, kao i 2.0 TDI sa 204 KS, a s druge strane će se naći sportski S3 sa 326 KS i RS3 sa oko 400 KS, piše hrvatski Autostart.

audi-a3U unutrašnjosti su digitalna instrumentalna ploča i ekran osjetljiv na dodir, a treba spomenuti da će se kupcima nuditi traffic assistant, quattro pogon, sedmostupanjski DSG mjenjač s dvostrukom spojkom i još mnogo toga.

Početna verzija novog A3 trebala bi koštati 23.800 eura, a ranije ove godine su se pojavile i informacije o tome da Audi nema u planu razvoj nasljednika trovratnih verzija modela A1 i A3, jer varijante s petora vrata uživaju veću popularnost. S druge strane, u ponudi ostaju A3 Sportback, A3 Sedan i A3 Cabrio, a novitet će biti A3 SportCoupe, i to za 2018. godinu, kao konkurencija Mercedesu CLA i budućoj BMW-ovoj Seriji 2 Gran Coupe.