Audi gasi jedan od svojih popularnih modela

0

Nakon čak 25 godina proizvodnje i tri generacije, Audi je odlučio stati s proizvodnjom svog omiljenog sportskog modela TT.

Kako bi odao počast ovom dugogodišnjem naslijeđu, Audi je predstavio ograničenu seriju ovog modela, no dostupnu isključivo na španskom tržištu, piše N1.

Ova posebna serija TT modela pokreće snažan 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija impresivnih 241 konjskih snaga, a snaga se prenosi na sva četiri točka, kako piše CarBuzz.

Svaki od ovih modela dolazi s ekskluzivnim S line Competition Plus paketom, tamnim staklima i upečatljivim 20-inčnim Audi Spoke točkovima, iza kojih se kriju crveno obojene kočione čeljusti.

Kupci mogu birati između tri vanjske boje: Glacier White Metallic, Nogaro Blue Pearl Effect i Tango Red Metallic.

Osim toga, svaki od ovih modela ponosno će nositi Audijev logo “četiri prstena” na stražnjim blatobranima. Kupci će također dobiti posebno izrađeni Audi Sport sat, upakiran u elegantnu kutiju, te privjesak za ključeve od karbonskih vlakana. Ova ekskluzivna serija dolazi po cijeni od visokih 72.800 eura.

Iako se čini da je ova cijena prilično visoka za TT model sa 241 konjskom snagom, postaje razumljiva kada shvatite koliko će ova serija biti rijetka. Naime, Audi će proizvesti samo 25 primjeraka ovog modela, što će sigurno privući kolekcionare i strastvene entuzijaste Audija TT.

Ova ekskluzivna serija bit će dostupna samo na španskom tržištu, a u prodajne salone stiže u novembru.

Važno je napomenuti da je ranije ove godine Audi predstavio i Final Edition model namijenjen Ujedinjenom Kraljevstvu, što nije iznenađujuće s obzirom na to da je Ujedinjeno Kraljevstvo bilo jedno od najvažnijih tržišta za Audi TT.