Atos osiguranje u FBiH nastavlja rad u okviru Grawea

0

Poslovnice “Atos osiguranja” u Federaciji bit će pridružene “Grawe grupi”, koja je prošle godine postala vlasnik ove osiguravajuće kuće.

BiznisInfo je ranije objavio da je „Atos osiguranje” a.d. Bijeljina najavilo gašenje poslovnica u Federaciji BiH. Ove odluke nalaze se na dnevnom redu vanredne sjednice skupštine dioničara koja je zakazana za 10. oktobar.

Dana 04.09.2018. god. “Atos osiguranje” AD Bijeljina je postala dio “Grawe group”, preuzimanjem 100% akcija od strane pomenute grupacije, podsjećaju iz “Atosa”.

– U BiH “Grawe group” posluje putem dvije osiguravajuće kuće, “Grawe osiguranje” AD Banja Luka, koje posluje na teritoriji Republike Srpske, i “Grawe” dd Sarajevo, koje posluje na teritoriji FBiH. U procesu usklađivanja poslovanja “Atos osiguranja” AD sa poslovanjem “Grawe group”, donešena je odluka da se postojeća “Atos osiguranje” AD-Filijala Sarajevo, sa cjelokupnim personalom i prodajnim mjestima pridruži “Grawe” dd Sarajevo, a zbog lakšeg administriranja i upravljanja – rečeno je za BiznisInfo iz “Atosa”.

Odluka, je kako se dodaje, samo prvi, administrativni korak, neophodan da se to sprovede. Postojeće poslovnice na teritoriji FBiH nastavljaju sa radom u okviru “Grawe” dd Sarajevo.

Podsjetimo, riječ je o filijali i poslovnici Sarajevo, te poslovnicama Tuzla, Živinice (3 poslovnice), Kiseljak, Vitez, Bugojno, Bihać (2), Bužim, Cazin, Bosanski Petrovac, Zenica, Tešanj, Cazin i Kalesija.

“Atos osiguranje” od prošle godine se nalazi u vlasništvu austrijskog Grawe osiguranja. Preuzimanje je bilo “teško” 24 miliona KM.