Arifagić Investment ipak nastavlja ulaganja u Bosanski Petrovac

0

U narednom periodu biće uklonjene sve kočnice da firma Arifagić investment investira milionska sredstva u poljoprivrednu proizvodnju na ovim prostorima, uvjeren je Zlatko Hujić, načelnik općine Bosanski Petrovac.

– U međuvremenu, obavili smo niz razgovora s predstavnicima međunarodne zajednice i domaćih vlasti u BiH i svi su dali nedvosmislenu podršku investitoru – rekao je Hujić, ističući kako sada duvaju drugačiji vjetrovi u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac i prema njegovim riječima, postoji politička volja da se podrži investitor.

– Očigledno je da su intervencija Valentina Incka, visokog predstavnika u BiH, pismo Ambasade Norveške i reakcija kantonalnih te federalnih vlasti uticali da pojedinci u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac ostave po strani lične interese i podrže ono što je dobro za cijelu zajednicu – rekao je Hujić za Nezavine novine. 

On je nedavno, skupa s investitorom Jusufom Arifagićem, održao sastanak s Fadilom Novalićem, premijerom FBiH, a tom prilikom Novalić je obećao da će Vlada obezbijediti stočnu hranu za goveda koja se nalaze na Arifagićevim farmama u Bosanskom Petrovcu.

Naime, zbog nemogućnosti ulaska u posjed zakupljenog zemljišta, investitor nije bio u mogućnosti da proizvede dovoljnu količinu hrane za stoku. I sam Arifagić se nedavno oglasio te rekao da je, nakon podrške i obećanja, spreman nastaviti investiciju u Petrovcu.