Arapi najavljuju gradnju luksuznog kompleksa Green Valley City u Vogošći

0

Kompanija Green Valley International Real Estate sa sjedištem u Abu Dhabiju najavljuje u Bosni i Hercegovini i Maroku dva projekta u vrijednosti od 620 miliona dirhama, odnosno 168,7 miliona američkih dolara.

Kako pišu arapski mediji, ova kompanija je blizu završetka građevinskih projekata u Turskoj, UAE i drugim dijelovima Bliskog istoka, a u našoj zemlji izabrali su Vogošću gdje će na jednom od najviših vrhova iznad Sarajeva graditi Green Valley City.

Bit će to kompleks na 73.000 m2 sa 106 vila i 224 apartmana (studio, jednosobni i dvosobni), koji će uključivati i brojne ekskluzivne objekte, usluge i zabavne sadržaje kao što su bazeni, klub zdravlja, šetalište, igralište za košarku, dvoranu, supermarket, restorani, kafići i drugo.

Projekti u BiH i Maroku, baš kao i oni u Turskoj, dio su strategije kompanije Green Valley koja državljanima zemalja Golfske unije (GCC) želi ponuditi priliku da ulažu u imovinu van regije.

Vlasnik ove kompanije Ali Saeed Al Salami kazao je kako su privilegovani što mogu objaviti dva nova velika projekta u Marakešu i Sarajevu.

“Oba su luksuzni projekti koji nude sjajne mogućnosti ulaganja u gradove koji se smatraju savršenim turističkim destinacijama”, istakao je dodavši da očekuju kako će potražnja za ovim nekretninama biti fenomenalna.