Arapi grade novi grad kod Sarajeva – Salam City

0

Green Valley International Real Estate, kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se bavi nekretninama i investicijama, najavila je izgradnju novog stambenog kompleksa u glavnom gradu BiH.

“Salam City” je naselje koje je planirano da se izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, tačnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mjesta u cijelom regionu.

Izgradnja Salam Cityja trebala bi koštati blizu 44 miliona dolara i sadržavat će 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli odgovoriti svim zahtjevima kupaca, navodi se u saopćenju investitora.

Bosna nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. Salam City pruža odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije“, kazao je Ali Saeed Al Salami, generalni direktor Green Valley Real Estatea.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvjezdice te ugostiteljske, ali i objekte za rekreaciju kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju.

Navodi se da bi se novo naselje nalazilo 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada.

Početak Salam Cityja će biti još jedan projekat u BiH, koji uključuje “Green Valley City” i “The Martyrs”, također u Sarajevu.