Američki Bechtel zainteresovan za gradnju HE i VE u Srbiji

0

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je, gostujući na Televiziji Happy, da je u sektoru energetike i rudarstva najviše prostora za nove investicije, a da su za izgradnju novih energetskih kapaciteta zainteresovane najveće svjetske kompanije, uključujući američki Bechtel.

– Bechtel je prva američka kompanija koja učestvuje u realizaciji jednog infrastrukturnog projekta, to je Moravski koridor. Mi smo postavili prioritete: Izgradnju infrastrukture i nove investicije. Tako je i sada važno da imamo nove investicije, ali je neophodno da unaprijedimo energetsku infrastrukturu – rekla je Mihajlović, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Mihajlovićeva je istakla da je Bechtel zainteresovan za izgradnju nove HE, ali i za ulaganje u OIE.

– Razgovaramo sa njima o Đerdapu 3, kao i velikoj vjetroelektrani koja bi mogla biti jedna od najvećih u Evropi. Otprilike su to projekti vrijedni 2 mlrd EUR, ali još uvijek smo na početku, tek treba da o tome dodatno razgovaramo, ali je važno da je Bechtel zainteresovan za ulaganje u naš energetski sektor – istakla je ona, piše eKapija.