Amazon za bonuse daje 500 miliona dolara

0

Iako su i radnici i vlasti država u kojima Amazon posluje bili ogorčeni na ponašanje kompanije tokom epidemije koronavirusa, sada se može očekivati da se raspoloženje značajno popravi. Naime, Amazon je obećao isplatu velikih bonusa svojim radnicima.

Amazon će uplatiti više od 500 miliona dolara u vidu bonusa svim radnicima koji su radili tokom juna, što se ocjenjuje kao izuzetan potez nakon što je gigant e-trgovine eliminisao porast plata i plaćeni prekovremeni rad krajem maja.

Kompanija želi da pokaže zahvalnost za žrtvovanje radnika tokom najtežih trenutaka i u vidu jednokratnog bonusa počasti svoje zaposlene.

Iznosi za jednokratni bonus variraju. Redovno zaposleni u Amazonu, vozači i partneri dobit će po 500 dolara. Zaposleni koji rade na pola radnog vremena 250 dolara, čelnici frontova kompanije Amazon i Whole Foods dobiće po 1.000 dolara, dok će vlasnici partnerskih službi za dostavu dobiti 3.000 dolara.

Amazon je uočio sve veću potražnju tokom pandemije dok ljudi ostaju kod kuće, i zbog toga je uvodio mjere koje nisu baš popularne.

Iako broje preko 400.000 zaposlenih i 110 centara, bilo je teško obezbjediti sve uslove rada protiv epidemije koronavirusa, pa je u jednom trenutku došlo i do protesta radnika od kojih su neki otpušteni, prenosi PCPress.