Amazon će zaposliti još 30.000 ljudi

0

Amazon planira zaposliti 30.000 novih ljudi a osnivač kompanije kaže da ostaje posvećen stvaranju mogućnosti za ljude širom zemlje

Amazonova potpredsjednica za razvoj radne snage Ardine Williams najavila je da ova kompanija ima za cilj zaposliti 30.000 stalnih uposlenika širom SAD-a.

Kompanija pokušava da popuni 30.000 dostupnih radnih mjesta sa punim i pola radnog vremena i to održavanjem Dana karijere u šest gradova širom zemlje 17. septembra.

Događaji bi trebalo da se održe u Arlingtonu, Virdžinija – mjesto drugog sjedišta kompanije u Sjevernoj Americi, zatim Bostonu, Čikagu, Dalasu, Nešvilu i Sijetlu.

Ovi događaji su usmjereni ka „svima koji su zainteresovani da saznaju više o mogućnostima sa Amazonom, od prijavljivanja za posao u kompaniji do učenja kako pokrenuti posao dostavljajući pakete ili prodajući na mreži“, navodi se u saopćenju kompanije koje prenose svjetski mediji.

Jeff Bezos, osnivač internetskog giganta za maloprodaju, potvrdio je svoju posvećenost “investiranju i stvaranju mogućnosti za ljude širom zemlje”.

Poslovi su plaćeni najmanje 15 dolara po satu, uz konkurentne prednosti, kažu u kompaniji.

Drugi najveći privatni poslodavac

Inače, Amazon trenutno zapošljava više od 650.000 širom svijeta, a prema podacima Associated Pressa, očekuje se da će 40.000 biti zaposleno u novom sjedištu u Arlingtonu u narednih nekoliko godina.

To će Amazon učiniti drugim najvećim privatnim poslodavcem u SAD-u, odmah nakon Walmarta.