Almy u svoju četvrtu zgradu ulaže 7 miliona KM: Kompleks Residence biće gotov na proljeće

0

Kompanija Almy u naselju Crkvice gradi stambeno poslovni objekat u koji je uložila 7 miliona KM. Nakon kupovine bivšeg lidera u proizvodnji, montaži i prometu čeličnih konstrukcija Metalno d.d. a sada Almy Metalno za 4,4 miliona KM, izgradnja kompleksa Residence druga je i ujedno najveća investicija zeničke kompanije u ovoj godini.

Radovi na objektu biće završeni u maju sljedeće godine, a odmah nakon toga očekuje se i useljenje.

– Residence je stambeno-poslovni objekat projektovan prema potrebama tržišta, tako da se stambeni prostor sastoji od stanova različitih kvadratura, sa dobrim odnosom površine i iskorištenosti prostora. U suterenu se nalaze prostori namijenjeni za parkiranje vozila te stanarske ostave. U prizemlju objekta nalazi se veliki prostor namijenjen za “Maksimarket” sa pratećim sadržajima – kazao je za BiznisInfo rukovodilac marketing sektora kompanije Almy Alen Seferović.

Objekat se sastoji od suterena, prizemlja, međuetaže i pet spratova.

– Na međuetaži se nalaze dva stana, od prvog do četvrtog sprata ima ukupno 48 stanova, dok se na mansardi nalazi šest stanova sa velikim terasama i panoramnim pogledom na grad. Objekat ima ukupno 56 stambenih jedinica sa površinama od 25m2 do 85 m2, a svi stanovi imaju terasu ili lođu u zavisnosti od pozicije – kaže Seferović.

Prodaja stanova počela je prije petnaestak dana a u Almyju su izuzetno zadovoljni prodajom. U toku je i akcijsko sniženje cijena od 10 posto koje traje do 1. novembra ove godine.

– Cijena stanova od međusprata do 4 sprata po m2 iznosi 2.000,00KM sa pdv-om, a na masardi cijena po m2 iznosi 2.300,00KM sa pdv-om – navode u Almyju.

Inače, stambeni objekat Residence je četvrta po redu investicija vezana za izgradnju i prodaju stanova ove kompanije.

Prva je bila projekat izgradnje male lamele u Zenici u naselju Radakovo sa 15 stanova. Druga je bila projekat izgradnje pet lamela u Zenici, u naselju Crkvice sa ukupno cca 125 stanova. Projekat je rađen 50-50 u konzorciju sa drugim investitorom.

Treći projekat je bio izgradnja stambenog kompleksa Makovi, interesantno opet na lokaciji Crkvice, tačnije Crkvičkom brdu i isto tako u konzorciju sa drugim investitorom sa ukupno cca 350 stanova.

Kompanija Almy osim stanogradnje, aktivna je i u sektoru proizvodnje PVC, ALU i drvene stolarije, trgovine građevinskim materijalima, naftnim derivatima, trgovine uljem, mazivima, gumama i autodijelovima.

Bavi se ugostiteljstvom, transportom svih vrsta roba a kroz svoju kompaniju za građevinsku operativu Almy-Gradnja d.o.o. Zenica u potpunosti je opremljena za izvođenje svih vrsta građevinskih radova iz oblasti niskogradnje i visokogradnje. 

Trenutno zapošljava 420 uposlenih i ima dva vlastita proizvodna Brenda – BAUMY® (proizvodnja praškastih materijala, boja, fasada i lakova) i ALMYBETON®(proizvodnja betona i betonskih proizvoda).