Firma Aksemont primjer uspješnog poduzetničkog poduhvata

0

Na svečan način obilježena je 9. godišnjica rada firme “Aksemont Srebrenik“. U relativno kratkom periodu stasali su u respektabilnu firmu sa 110 zaposlenika, čiji se broj iz dana u dan povećava.

– Ovih dana raspisat ćemo novi konkurs za prijem još 20 radnika metalske struke. U toku je i prekvalifikacija 10 mladih srednjoškolaca u Institutu za zavarivanje u Tuzli. Tako da ćemo uskoro imati 150 zaposlenih. Sve troškove prekvalifikacije od 4.000 KM po kandidatu sami finansiramo, da pomognemo mladim i nezaposlenim, te osiguramo kvalitetnu radnu snagu koja može odgovoriti zahtjevima probirljivog inozemnog tržišta – ističe Kemal Alatić, direktor i vlasnik firme.

Ova izuzetno uspješna firma na vrijeme izvršava sve obaveze, a do sada nikad nije plaća kasnila ni dan. Uspješno se bave izradom metalnih konstrukcija, montažom industrijske opreme, izradom i montažom opreme za termoelektrane, izradom velikih posuda pod pritiskom i bez pritiska…

Posjeduju sve certifikate u oblasti metalske industrije, a zahvaljujući vrijednim i stručnim majstorima i inžinjerima, polovinu plasiraju na zahtjevno tržište Evropske unije. Prošle godine, ističe Alatić, poslovali su pozitivno sa solidnim profitom, a ukoliko osiguraju adekvatno zemljište, uskoro planiraju izgradnju još jedne proizvodne hale.