Ako volite oldtajmere, ovo će vam se svidjeti

0

Motoring Museums’ Lighthouse je stranica mađarskog istoričara automobila na kojoj je predstavljeno preko hiljadu muzeja automobila širom svijeta. Sve je besplatno i sve je dostupno na klik.

Na stranici Automuseums.info svi ljubitelji istorije automobila mogu naći čak 1063 muzeja koja se bave oktanima. Osim automobilima na stranici je moguće naći i muzeje koji se bave motociklima, a sadržaj je potpuno besplatan, jedino je potrebna registracija.

automuseum

Muzej auotmobila u Šardiju

Svi su muzeji navedeni svojim pravim imenom i sa prevodom na engleski, a lokacije su dostupne na Google mapama. Uz svaki muzej nalazi se kratki opis postava i okoline zgrade, a uz neke je moguće naći i linkove koji vode prema člancima koje su napisali novinari ili posjetitelji.

automuseum-neckarsulm

Muzej automobila i motocikala u Neckarsulmu

Bilo da je riječ o maloj privatnoj kolekciji koja se može razgledati, ili o velikim službenim muzejima poput Alfina ili Porscheovog, sve je na jednom mjestu. Autor stranice, Mađar Pál Négyesi, jedan je od pisaca članaka za Beaulieu automobilsku enciklopediju i međunarodno priznat stručnjak za istoriju automobila.

Izvor: Tportal, Foto: Automuseums.info

Save