Ako spavate na ovoj strani živjet ćete 15 godina duže!

0

Doktor Džon Dilard je bivši direktor “Plejer Divelepment-a” za NBA klub Nju Džersi Nets i objavio je preko 200 snimaka i članaka koji se tiču pobošljašanja zdravlja.

Sada je skrenuo pažnju na to kako se dobro naspavati te zašto definitivno ne bi trebalo da spavate na svojoj desnoj strani.

Glavni razlog zašto bi trebalo da spavate na svojoj lijevoj strani je zato što na taj način pomažete da vaš digestivni sistem bolje svari hranu dok spavate. Ako spavate na desnoj strani onda se izlažete velikom riziku da dobijete gorušicu i refluks kiseline. Ovo je zato što stomačni sokovi i kiselina iz želuca na taj način polaku nadiru u vaš jednjak tokom noći.

Spavanje na desnoj strani takođe nije dobro za vaš limfni sistem, koji je važan dio imunog sistema Spavanje na lijevoj strani pomaže da glukoza, protein i drugi važni elementi uđu u vaš limfni sistem brže. Ovo će takođe dobro uticati na vaše srce i slezinu.Prema tome, ako ste proveli svoj život spavajući na desnoj strani, sada je vrijeme da to konačno promjenite.

On je najzad okrenuo svu pažnju na to kako da spavate i da se ne budite, i da pritom u toku noći učinite vaše tijelo zdravijim.